Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (2024)

Beste highlighter? Hier op de redactie zijn we dol opglimmendjukbeenderen. Maar hoe bepaal je nu eigenlijk welke het beste bij je past? Om het antwoord op die vraag te geven, testten wij een top 10 highlighters van verschillende merken in verschillende prijscategorieën.

Welke kleur highlighter heb je nodig?
Het zou zonde zijn als je de verkeerde kleur in huis haalt.

Lichte huid
Heb je een lichte huidskleur? Kies dan voor een parelkleurige, roze ofijzige zilverhighlighter. Vermijd highlighters met een rode of warme ondertoon. Hierdoor verliest de highlighter namelijk zijn shine en kan het er erg nep uitzien op je huid.

Getinte huid
Heb je een getinte warme huidskleur met een gele ondertoon? Kies dan voor kleuren zoals perzik en goud. Een vleugje highlighter in deze kleuren geeft je gelijk eenZon-gekleurde gloed.

Donkere huid
Heb je een donkere huid? Dan staan kleuren met een warme ondertoon zoals koper en brons je geweldig. Kijk wel uit met de hoeveelheid glitter die in de highlighter zit. Glitter valt namelijk sneller op bij dames met een donkere huid. Net wat jammer als je gaat voor een naturalLook.

Review: top 10 markeerstiften

Is het duidelijk welke kleur highlighter het beste bij je past? Dan is het nu tijd voor onze reviews in willekeurige volgorde! De highlighters zijn getest door redactieleden met verschillende huidtypes, uiteraard in een kleur die bij ze past.

NARS -Poeder benadrukken
Deze highlighter is compact, waardoor er niet veel product tegelijk op je kwast of vinger komt. Dat is niet erg, want wat er wél van af komt, is genoeg om een subtiele glans aan te brengen. Het poeder versmelt met je huid, waardoor je een natuurlijk glans krijgt - mits je de juiste kleur bij jouw huid kiest. Wil je een iets intensere glow? Gebruik dan een natte kwast, bij voorkeur een kabuki-kwast. Fijne, elegante highlighter voor overdag!
€ 37,- via De Bijenkorf - verkrijgbaar in zes tinten

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (1)

-

Maximale factor-Miracle Glow Duo Pro Illuminator
Deze highlighter is eenromigvariant. In het ronde doosje zitten twee kleuren, een matte en eenglimmendkleur en wij testten de medium. Dit vonden we in eerste instantie iets verwarrend, maar gelukkig zit onder de sticker op de achterkant een beschrijving. De matte highlighter zorgt namelijk voor een natuurlijkegloeden kan je ook gebruiken als een lichtdekkende concealer. Eenmaal aangebracht op de huid is de glow van de matte kleur minimaal. Deglimmendvariant geeft daarentegen wel een mooi effect. De textuur van de highlighter isromig, daarom voelt de highlighter wat vettig aan op de huid. En daar moeten we even aan wennen. Verder blijft de highlighter gedurende dag goed zitten, maar verliest hij zijnschijnenwel. Kortom, deze highlighter is perfect als concealer en een natuurlijkegloed.
€ 18,35 via Douglas - verkrijgbaar in drie tinten

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (2)

-

Ethos-Verhelderende markeerstift
Deze highlighter zit verpakt in een schijnende holografische tube. Wanneer je de crème uit de tube op de huid aanbrengt is hij in eerste instantie wit van kleur. Maar de kleur ondergaat een metamorfose wanneer je hem mengt op je huid. De highlighter wordt roze/paars met een flinke ladingschijnen. Eigenlijk net zoals de verpakking. De highlighter trekt snel in de huid, waardoor hij niet vettig aanvoelt. De hoeveelheid shine is erg mooi op je huid, niet zo heftig zoals de verpakking laat denken. Wel neemt het effect van de highlighter gedurende dag af. Het eindoordeel? Een prima highlighter voor een mooie prijs.
€ 3,99 bij Etos

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (3)

-

Jeffree Star Cosmetics -Huid vorstijs koud
Vanhuid vorstvan Jeffree Star zijn een totale hype op het internet. Op YouTube klinkt het bij menig beautyvlogger 'ooh' en 'aah' als het doosje opengaat. Zo ook bij ons. Wauw. De knalroze verpakking is gevuld met een fantastische, glimmende highlighter. Een swatch bewijst hoeveel pigment het product bevat: ont-zet-tend veel. Ook weten we dat deze highlighterdierproefvrijen veganistisch is. Top! Je kunt de highlighter droog gebruiken, maar ook natmaken voor nóg meer pigment (een beetjete veel, wat ons betreft). De kleur die wij testen, is het meest populair: Ice Cold. Waarschijnlijk omdat deze wittige highlighter, met ergens een gouden ondertoon, bij veel huidstinten past. De highlighter is misschien iets te heftig voor overdag, maar ga je een nachtje op stap? Smeer deze geweldige glitter dan rijkelijk op je wangen, neus, lip en het binnenste hoekje van je oog. Het blijft urenlang zitten!
30,- via de make-upplek

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (4)

-

Bobbi Brown-Shimmer Brick Highlighter Rose
In het vierkante doosje zitten vijf kleuren, variërend van een koele wit-tint tot aan koper in poedervorm. De kleuren zitten in dunne strepen naast elkaar, het is daarom wat lastig om ze los van elkaar op je kwast te krijgen. Kies daarom voor een dunne kwast, mocht je de kleuren niet willen mixen. Wanneer je alle kleuren wel door elkaar gebruikt, dan ontstaat er een prachtige roze mix met een warme ondertoon. Schrik niet van de hoeveelheid glitters in deze highlighter. Op de huid zie je deze namelijk heel subtiel en heeft de highlighter eigenlijk ook veel weg van een blush. Daarnaast blijft de highlighter de hele dag goed zitten op je gezicht. Al met al is deze highlighter goed en ook bruikbaar als blush, maar we vinden hem wel wat aan de prijzige kant.
49,50 via de Bijenkorf

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (5)

-

Rimmel-Insta Strobing markeerstift
Ook deze highlighter zit verpakt in een tube. Wanneer je de highlighter aanbrengt op de huid is hij ergvloeistof. Het voelt daarom alsof je jukbeenderen nat zijn. Gelukkig trekt dit gevoel binnen een paar tellen alweer weg, want de highlighter trekt gelijk in je huid. Deze highlighter is in verschillende kleuren verkrijgbaar en wij testte de 'gouden' variant. Door een vleugje aan te brengen op je jukbeenderen geeft deze highlighter je een mooie, natuurlijkezon-gekleurde gloed. Helaas verdwijnt dit effect wel redelijk snel, dus het beste neem je hem mee in je tas. Kortom, deze highlighter is perfect als je houdt van een natuurlijke look, zonder al te veel shine.
€ 9,13 via Douglas - verkrijgbaar in verschillende tinten

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (6)

-

Voordeel-Dandelion Twinkle Mini Highlighter
Om te beginnen, de verpakking van deze highlighter is een feestje. Een mooi glanzend doosje met een spiegel en een kwastje. Handig om mee te nemen in de tas, om gedurende de dag jeschijnenop peil te houden. De highlighter zelf is in poedervorm en perzik van kleur, ideaal voor een lichte huid. De textuur van de poeder is zacht en voelt totaal niet poederachtig aan, erg fijn om aan te brengen. Eenmaal aangebracht op de huid valt de highlighter wat lichter uit, maar hier is niks mis mee. Hij blijft namelijk de hele dag perfect zitten! Kortom, een perfecte lichte highlighter voor een zonnige dag.
€ 17,84 via Douglas

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (7)

-

Mijn hoogtepunten- 5 Kleurhoogte- en strobamingcollectie
Dit highlighter palette is een groot feest. In de roze metalen verpakking vind je ook een spiegel en kwastje. Alleen is het kwastje helaas niet van de beste kwaliteit, maar het idee is leuk. In het palette zitten maar liefst vijf kleuren. Vanijzige zilvertot aan koper, ideaal voor verschillende huidkleuren. Al de kleuren in het palette zijn goed gepigmenteerd en poederig van vorm. Hierdoor blijven de highlighters de hele dag goed zitten. Als je van glitters houdt, dan is dit palette perfect voor je. Je jukbeenderen shinen namelijk de hele dag (ook na een flinke regenbui). Het eindoordeel? Een top highlighter voor een hele zachte prijs.
€ 2.99 via actie

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (8)

-

Kiko- Radiant Touch Creamy Stick Highlighter
Deze highlighter van Kiko is in de vorm van een stick verkrijgbaar in de kleuren rose en gold. Wij testte de gold-versie, een mooie tint die champagne-achtig van kleur is. Je brengt de highlighter heel gemakkelijk aan, geen gedoe met kwasten. Ideaal als je ’s ochtends haast hebt. Eenmaal aangebracht op je junkbeenderen geeft de stick een mooie subtiele glans. De textuur van de highlighter is wel een beetje vettig, omdat het een crème is. Daarom trekt de highlighter niet volledig in de huid. Hij blijft wel de hele dag goed zitten en laat je stralen. Een heel fijn product voor een redelijke prijs.
€ 9,95 via Kiko

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (9)

-

ICI Paris XL / Be Creative Make -up -Gebakken markeerstift
Deze highlighter is ‘baked’ wat betekent dat je ‘m niet snel kapot laat vallen als-ie toch per ongeluk op grond dondert. Hij komt in twee tinten, met een roze of een gouden ondertoon. Deze highlighter heeft veel pigment, maar geeft een subtiele glans af op de huid. Het formaat is niet groot, niet klein. Prima om mee te nemen. Hoe lang het blijft zitten? Als je niet te veel aan je gezicht friemelt, kan deze highlighter de hele dag een mooie glans geven. Anders is het handig om het na een paar uurtjes bij te werken. Prima highlighter voor een prima prijs!
€ 19,95 via hier Paris XL

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (10)

-

Getest door JAN: dit zijn de beste highlighters! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5979

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.