Soorten permanenten voor dun haar: kort, medium en lang haar (2023)

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (1)

Dun haar kan een negatieve invloed hebben op uw gevoel van eigenwaarde, uw kapsels plat laten vallen en u zelfs ouder maken. Maar je hoeft er niet alleen mee om te gaan – je kunt een permanent nemen om de dunheid minder opvallend te maken met extra golven, losse krullen en krullen.

Inhoudsopgave

 • 1 Verschillende soorten permanenten voor dun haar
 • 2 Wat is een permanent?
 • 3 Wat is een Body Wave-permanent?
 • 4 Wat is een strandgolfpermanent?
 • 5 Wat is een spiraalpermanent?
 • 6 Wat is een wortelpermanent?
 • 7 Wat is een permanent met meerdere texturen?
 • 8 Wat is een spotpermanent?
 • 9 Gepermanent haar: voor- en nadelen
  • 9.1 Voordelen
  • 9.2 Nadelen
  • 9.3 Gerelateerde artikelen
 • 10 Zijn permanenten goed voor dun haar?

Verschillende soorten permanenten voor dun haar

Om u op weg te helpen, laten we u kennismaken met verschillende soorten permanenten voor dun haar, de voor- en nadelen, en meer. Laten we er meteen aan beginnen!

Wat is een permanent?

Een permanent is een chemische haarbehandeling die is samengesteld om permanente krullen aan steil haar toe te voegen. De belangrijkste componenten van een permanent zijn rollers/staven, permanentlotion en een neutralisator.

Perm-lotion is een chemische stof die de natuurlijke samenstelling van het haar deconstrueert door de interne verbindingen te verbreken. Het maakt het haar ook flexibel en klaar om te worden hervormd.

Nadat de permanentlotion is weggespoeld, wordt een neutralisator op het haar aangebracht. Het herbouwt en fixeert het haar in de vorm van de rollers/staven waar je haar omheen is gewikkeld. Sommige permanenten hebben warmte nodig, terwijl andere hun eigen warmte genereren.

Permanente kapsels kunnen ook worden gedragen door vrouwen met elke haarlengte, inclusief kort haar, halflang haar en lang haar.

Opmerking:Soms noemen mensen permanenten relaxers, maar relaxers zijn anders. Terwijl permanenten kunnen worden gebruikt om het haar steil te makenin sommige gevallenDe belangrijkste functie van permanent haar is het toevoegen van strakke krullen aan steil haar.

Relaxers daarentegen zijn speciaal ontwikkeld om krullend haar permanent recht te maken. Sommige mensen beschouwen relaxers ten onrechte als een “steil haarpermanent” dat is ontworpen om uw natuurlijke krulpatroon te veranderen.

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (2)

Wat is een Body Wave-permanent?

De body wave-permanent (ook wel een golvende permanent genoemd) is momenteel enorm populair omdat deze zich goed leent voor de boho-stijl die zo populair is.

De permanent transformeert je dunne haar in prachtig warrig golvend haar dat een beetje rond lijkt, maar niet genoeg om als spiralen te worden beschouwd.

Hoewel de body wave-permanent relatief losse golven creëert, zul je verbaasd zijn over hoeveel volume het kan creëren.

De golven ontstaan ​​door je haar er groot omheen te wikkelenFlexi-staven,Curlformers, permanentstaven of rollers en behandel ze met de door u gekozen permanentoplossing en neutralisator.

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (3)

Wat is een strandgolfperm?

De beachwave-permanent is vergelijkbaar met de bodywave-permanent in die zin dat de krullen worden gemaakt met grote rollers. Het belangrijkste verschil is echter dat het haar heel losjes wordt omwikkeld voordat de permanentoplossing wordt aangebracht.

De resulterende strandgolven zullen een minder ronde vorm hebben dan bodywave-krullen en een moeiteloze kwaliteit die nu “in” is.

Een strandgolfpermanent (ook wel zachte golven genoemd) geeft je misschien niet zoveel volume als een bodywave-permanent. Als u echter alleen een lichte volumeboost nodig heeft, kunt u astrandgolf permanentis wellicht precies wat u nodig heeft.

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (4)

Wat is een spiraalpermanent?

De spiraalkrulpermanent is traditioneler, waardoor je strakke, uniforme krullen krijgt. Sommigen schuwen dit type permanent omdat het ervoor kan zorgen dat je haar er in sommige gevallen onnatuurlijk uitziet.

Maar als u een gerenommeerde stylist kiest die weet hoe u uw haar op de juiste manier moet stylen, kunt u weglopen met natuurlijk ogende, volumineuze krullen.

Spiraal permanenten geven je dunne haar een enorme boost – de meest dramatische verandering van alle permanenttypes die in dit artikel worden genoemd.

Je kunt je spiraalkrullen personaliseren door verschillende rollerformaten te selecteren – kies voor krullen van stroformaat voor het meeste volume of grotere krullen (markeerstift tot stoepkrijtformaat) voor een subtielere verandering.

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (5)

Wat is een wortelpermanent?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een wortelpermanent een soort permanent die zich alleen op de haarwortels richt. Overweeg dit type permanent als je haar wat aan de dunne kant is en je meer volume bij de wortels wilt.

Er zijn twee soorten wortelpermanent waaruit u kunt kiezen, waaronder de Koreaanse wortelpermanent en een retoucheerwortelpermanent. De touch-up is een onderhoudstechniek die krullen toevoegt aan uw nieuwe uitgroei nadat u al een volledige permanent heeft gehad.

Met de Koreaanse wortelpermanent doorloopt u of uw kapper het permanentproces terwijl u alleen rollers op uw wortels aanbrengt (de rest van uw haar blijft ongepermanent).

Als je een wortelpermanent hebt, hoef je je haar niet te plagen, je haar ondersteboven te drogen of een andere techniek te gebruiken om volume aan je wortels toe te voegen.

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (6)

Wat is een permanent met meerdere texturen?

De multi-textuur permanent is het meest veelzijdige en natuurlijke permanenttype dat er is. Er wordt gebruik gemaakt van meer dan één rolgrootte (kleine en grote rollen) om krullen te creëren die gelaagd natuurlijk haar nabootsen.

De meerderheid vannatuurlijk krullende meisjeshebbenmeerdere haartexturen, en de permanent met meerdere texturen bootst dat na.

Wanneer u met uw kapper spreekt voordat u uw permanent krijgt, kunt u met hem of haar delen of u wilt dat het merendeel van uw krullen klein, middelgroot of groot is.

Je kunt ook kiezen voor strandgolven of lichaamsgolven van verschillende groottes. De keuze is aan jou!

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (7)

Wat is een spotpermanent?

De spotpermanent is uitstekend geschikt voor dun haar, omdat u niet al uw haar hoeft te permanenten. Het concentreert zich op één of meerdere plekken en laat de rest van je haar onaangeroerd.

Als je dun haar hebt (of dunner wordend haar) en je je zorgen maakt over de effecten die een volledige permanent op je haar zou hebben, dan is de vlekpermanent wellicht de beste keuze.

Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (8)

Gepermanent haar: voor- en nadelen

Nu je enkele van de meest voorkomende permanenten kent die beschikbaar zijn voor mensen met dun haar, laten we eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van permanenten voor dun haar.

Pluspunten

 • Volume en body. Permanenten geven je onmiddellijke krullen, semi-permanente golven of kronkels waardoor je dunne haar er veel dikker uitziet met extra body.
 • Vertrouwen. Met beter uitziend haar voelt u zich beter over uzelf, wat leidt tot meer zelfvertrouwen en een positievere algemene kijk.
 • Gemakkelijker stylen. Wanneer uw haar gepermanent is, hoeft u niet meer de hoofdpijn te hebben van het handmatig toevoegen van volume aan uw haar. U hoeft uw haar 's avonds niet meer voor te bereiden of 's ochtends urenlang aan uw haar te bestedenhet haar zal volumineus zijnwanneer je wakker wordt!
 • Geld besparen. Omdat uw haar niet veel dagelijkse styling nodig heeft, hoeft u niet zoveel stylingproducten en hulpmiddelen te gebruiken. Dit bespaart u geld.
Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (9)

Nadelen

 • Verzwakt haar.Permanenten kunnen uw haar zwak maken vanwege het proces dat uw haar doormaakt. Bij het permanentproces, waarbij vaak agressieve chemicaliën worden gebruikt, wordt een deel van de interne structuur van het haar vernietigd en opnieuw opgebouwd. Wanneer het herbouwd is, is het gewoon niet zo sterk als voorheen. Verzwakt haar welgevoeliger voor beschadiging en breukAlhoewel, permanenten zijn in de loop van de tijd verbeterd sinds de zure permanenten van jaren geleden tot de moderne permanenten die we vandaag de dag hebben en die minder schadelijk zijn.
 • Korte levensduur. Permanenten duren slechts 2 tot 6 maanden. Gezien het trauma dat je doormaakt als je haar permanentt, kan het als een nadeel worden beschouwd dat permanenten niet erg lang duurt. Als u uw krullen intact wilt houden, moet u het permanentproces mogelijk zes keer per jaar herhalen, waardoor uw haar ernstig beschadigd kan raken. Omdat je haar na het permanenten nog steeds steil zal zijn, zul je af en toe een bijwerkpermanent moeten laten bijwerken. Een traditionele permanent is dus misschien niet het beste kapsel voor meisjes die weinig onderhoud nodig hebben. Hier zijn enkele van onze favorietenkapsels voor blanke meisjes,zwarte meisjes, Envrouwen boven de 50.
 • De gevreesde geur. De permanentoplossing heeft een zeer duidelijke geur die zich aan het haar bindt. De geur begint te verdwijnen als je je haar wast, maar het is aan te raden je haar de eerste paar dagen na een permanent niet te wassen, zodat de krullen de tijd hebben om in te stellen. Je zult de geur dus een tijdje moeten verdragen.

gerelateerde artikelen

 • Wanneer moet ik mijn haar wassen na een permanent?
 • Hoe u een Body Wave-permanent kunt krijgen
 • Waarom is mijn haar bestand tegen permanenten?
 • Kan ik mijn haar opsteken na een permanent?
Types of Perms for Thin Hair: Short, Medium, and Long Hair (10)

Zijn permanenten goed voor dun haar?

Nadat u de nadelen van permanenten heeft gelezen, vraagt ​​u zich misschien af ​​of u een permanent moet nemen als u dun haar heeft. Het antwoord is dat het ervan afhangt.

Als uw haar in goede conditie is ondanks dat het dun is, zou het het permanentproces zonder veel problemen moeten kunnen doorstaan. Maar als het droog is, tekenen van breuk vertoont of actief dunner wordt, moet u alle chemische behandelingen laten staan ​​en eerst uw haar weer gezond maken.

Als u besluit uw dunne haar te permanenten, zorg er dan voor dat u een milde permanent kiest, die minder haarbindingen zal verbreken en haarbeschadiging tot een minimum beperkt. Wij wensen u veel succes bij het zoeken naar manieren om uw haar te verbeteren.

Kenneth Byrd(Medeoprichter en Eigenaar)

Kenneth Byrdheeft een BS in Accounting and Management Information Systems en een MBA van de Universiteit van Alabama in Birmingham. Met meer dan 15 jaar ervaring is Kenneth sinds 2008 toegewijd aan haarverzorging, toen hij samen met zijn vrouw Curl Centric® en Natural Hair Box medeoprichtte. Als team promoten ze gezonde haarverzorgingspraktijken via hun uitgebreide platform, Curl Centric.Krul centraalis een website die wordt beheerd door een man en vrouw-team en die gezonde haarverzorging aanmoedigt. Bij Curl Centric willen we onze lezers helpen de regie te nemen over hun haarverzorgingstraject en goede beslissingen te nemen over producten, kapsels en onderhoudstechnieken. We hanteren ook een strikte redactionele integriteit; hier is een uitleg van onzeredactionele richtlijnenen hoe wij geld verdienen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 09/12/2023

Views: 6384

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.