Under Armour SWOT-analyse | EdrawMax Online (2024)

1. Inleiding

SWOT-analyse is noodzakelijk voor het evalueren van een bedrijf, omdat het gegevens oplevert over sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen. Met behulp van een SWOT-analyse is het eenvoudig om de positie van een bedrijf in de markt te analyseren. Het zal ook oplossingen bieden voor de strijd om gelijke tred te houden op de concurrerende markt. SWOT-analyse van een organisatie geeft een nauwkeurige, op gegevens gebaseerde verkenning van een bepaald bedrijf.

Under Armour, Inc. is een handelsbedrijf dat verantwoordelijk is voor de detailhandel in sportkleding en accessoires.Under Armour SWOT-analyseonthult de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen waarmee het bedrijf te maken heeft gehad of in de toekomst te maken zal krijgen. SWOT-analyse van Under Armour zal nodig zijn als een groep individuen concreet, op data gebaseerd onderzoek levert in plaats van abstracte overtuigingen. Dit artikel beschrijft de SWOT-analyse van Under Armour voor het managementcomité, zodat zij een goede beslissing kunnen nemen over de uitbreiding van het bedrijf. In dit artikel zullen we ons ook voorstellenEdrawMax Onlineen de geweldige functies die helpen bij het maken van verschillende SWOT-analysediagrammen.

2. Over Under Armour

2.1 Introductie van Under Armour

Under Armour werd in 1996 opgericht door Kevin Plank en maakte geleidelijk naam als sportkledingmerk. Het houdt zich ook bezig met sportaccessoires en schoenen. Under Armour, Inc. produceert, adverteert en verkoopt zijn producten wereldwijd. Via het segment Connected Fitness kunnen klanten zich digitaal aanmelden voor de benodigde abonnementen aangeboden door Under Armour. Klanten kunnen digitaal gebruik maken van abonnementen via Endomondo, MapMyFitness en MyFitnessPal. Momenteel is Patrik Frisk de CEO van Under Armour.De bedrijfsanalyse van Under Armouronthult dat het een bekend sportmerk is op de wereldmarkt.

2.2 Overzicht van Under Armour

Naam Onder pantser
Gesticht 1996
Industrieën bediend Textiel, sportuitrusting
Geografische gebieden bediend Wereldwijd
Hoofdkwartier Baltimore, Maryland, VS
Oprichter Kevin Plank
Opbrengst (US$) $ 5,270 miljard (2020)
Belangrijke mensen Kevin Plank, Colin Browne
Medewerkers 16400(2019)

2.3 Geschiedenis van Under Armour

25 september 1996Oprichting van Under Armour.
1997Oakland Raiders quarterback Jeff George was te zien in USA Today in een nep-coltrui van Under Armour.
1999Outfit gemaakt voor twee speelfilms van Warner Brothers, Oliver Stone's Any Given Sunday en The Replacements.
2003Lancering van hun Women's Performance Gear-productlijn.
2003Kreeg $12 miljoen kapitaalinvestering van Rosewood
2005Ging naar de beurs, handelde op NASDAQ onder “UARM” en verdubbelde op de eerste handelsdag
2006Begonnen met het aanbieden van schoenen
2007Opende de eerste full-line winkellocatie voor de volledige prijs in het Westfield Annapolis-winkelcentrum in Annapolis, Maryland.
2013Winkels en verkooppunten geopend in Canada, China en 39 staten, Brand House in Baltimore in 2013 en een tweede Brand House in Tyson's Corner, Virginia. Het bedrijf groeide van $15 miljard naar $30 miljard
2015Under Armour verdiende $232,6 miljoen
2016Under Armour heeft samen met UCLA een plan aangekondigd voor een 15-jarig contract ter waarde van $ 280 miljoen.
2018Philadelphia 76ers center Joel Embiid ondertekend voor een sneaker endorsem*nt deal.

3. SWOT-analyse van Under Armour

Het artikel schetst de SWOT-analyse van Under Armour in detail. De SWOT-analyse van Under Armour bespreekt de sterke en zwakke punten van het bedrijf. Er wordt ook gekeken naar de kansen die het management kan benutten en met de bedreigingen waarmee ze te maken krijgen om te overleven in deze competitieve markt.

Sterke punten

 • Digitale expansie: In het tijdperk van online winkelen en applicatiegebaseerde clientinterface heeft Under Armour applicaties gelanceerd zoals MapMyFitness en MyFitnessPal. Deze toepassingen zijn nodig om verbonden te blijven met de klantenkring en om meer mensen te betrekken die geïnteresseerd zijn in fitness. De abonnementen boden digitale hulp bij het verdienen van inkomsten.
 • Winst: De inkomstenstroom is uitstekend, want in 2021 genereerde Under Armour $5,7 miljard aan inkomsten, wat 27% hoger is dan het jaar ervoor.
 • Diversiteit aan producten: Aanvankelijk bood het bedrijf slechts een paar sportproducten aan, maar na verloop van tijd breidde het zijn productlijst uit met sportkleding, kleding, sportkleding en meer.
 • Advertentiecampagnes met sportberoemdheden: Under Armour weet vaak bekende sportberoemdheden te strikken voor hun commercials. Basketballer Steph Curry promootte hun merk. Het bedrijf heeft een wereldwijde campagne gelanceerd met inspirerende verhalen van bekende atleten.

Enkele beroemde atleten die in deze promotie- en inspiratiecampagne voorkomen, zijn onder meer Michael Phelps, Steph Curry, Kelley O 'Hara en Tom Brady. Het opnemen van beroemde atleten heeft ook invloed op de perspectieven van kopers, omdat mensen die dol zijn op sportberoemdheden waarschijnlijk producten kopen van de merken waarvoor zij adverteren.

Zwakke punten

 • Verkoop van MyFitnessPal:MyFitnessPal was een platform dat hoge inkomsten genereerde voor Under Armour, maar in 2021 sloten ze een deal van $ 345 miljoen met Francisco Partners om de applicatie te verkopen. Under Armour had MyFitnessPal echter gekocht voor $ 475 miljoen. Behalve dat de omzet daalde, bleek ook dat het bedrijf mogelijk een inspannende fase doormaakt.
 • Gebrek aan mondiale aanwezigheid buiten de VS:Under Armour is een gevestigd sportmerk op de Amerikaanse markt, maar de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf moet worden versterkt. IN 2021 genereerde het bedrijf een omzet van $842 miljoen in Europa en $832 miljoen in Azië, vergeleken met $3,8 miljard uit de VS.
 • Dure producten:De producten van topkwaliteit die Under Armour aanbiedt, zijn voor een grote meerderheid van de klanten niet betaalbaar. Daarom selecteren klanten concurrerende merken die budgetvriendelijke producten leveren.
 • Overmatige investeringen:De investering van elk bedrijf is vereist voor financiële groei. Under Armour heeft echter achtereenvolgens de investeringen in tal van projecten verhoogd. In 2020 presenteerde het bedrijf een herstructureringsplan waaruit bleek dat er 600 miljoen dollar aan uitgaven was gedaan, wat behoorlijk hoog is.

Mogelijkheden

 • Bedrijfsuitbreiding: Under Armour kan zijn zakelijke relaties met Aziatische landen uitbreiden. Er is een uitstekende kans op groei van de merkactiviteiten in deze regio's. Naast hogere opbrengsten kan het merk zich ook op de Chinese en Aziatische markt vestigen. De Chinese markt schat dat deze sector in 2025 ongeveer 5 biljoen yuan zal hebben.
 • Samenwerken met detailhandelaren:Under Armour ging eerder een succesvolle samenwerking aan met Kohls. Het is een groot potentieel en Under Armour zou moeten kiezen voor meer joint ventures met retailers als J.C Penny, Macy’s en Dillard’s. Het zal het bedrijf helpen meer markten te betreden en de totale omzet te verhogen.
 • Het verhogen van de productie van vrouwelijke producten:Volgens Forbes is er sprake van een omzetstijging van 46% voor vrouwelijke producten van Under Armour. Het biedt het bedrijf enorme mogelijkheden om meer vrouwelijke producten te produceren en te verkopen om de omzet te vergroten.
 • Gebruik van onlineplatform:Het kostte Under Armour tijd om zich op het gebied van e-commerce te begeven, maar de reikwijdte op dit gebied is duidelijk zichtbaar. Mensen doen vaak online boodschappen. Het versterken van het e-commerceplatform van het bedrijf zal dus meer klanten genereren. Uit de huidige statistieken blijkt dat 33% van de omzet van Under Armour afkomstig was van het online platform.

Gevaren

 • Gevestigde concurrenten:Nike en Adidas zijn wereldwijd bekend en zijn redelijk bekende merken. Ze genereren enorme inkomsten met een uitstekend marktaandeel. Under Armour zal dus voor uitdagingen komen te staan ​​terwijl het concurreert met deze zeer bekende merken op de markt.
 • Gevallen van verwondingen en controverses:Het bedrijf heeft te maken gehad met verschillende controverses die zijn reputatie hebben aangetast. Het nieuws over blessures van atleten als gevolg van defecte producten heeft de krantenkoppen gehaald. De Chin Straps van Under Armour hebben ongeveer zes verwondingen veroorzaakt, wat heeft geleid tot het terugroepen van de defecte producten, wat een terugval in verkoop en inkomsten heeft veroorzaakt.
 • Gebrek aan geavanceerde digitale toepassingen: Merken als Nike en Adidas maken al gebruik van het digitale veld en zijn rijp voor het bevorderen van zakelijke vooruitzichten en functies zoals Augmented Reality en Virtual Reality. Het zal voor Under Armour moeilijk zijn om bij te blijven als ze de digitale innovaties op het gebied van e-commerce niet snel gaan toepassen. Under Armour is al laat begonnen in de digitale arena. Er is dus snelle innovatie nodig om de gevestigde sportmerken op het digitale platform bij te houden.
 • Trouw van klanten: Een bedrijf blijft standvastig met de steun van trouwe klanten, maar recentelijk is geconstateerd dat de voorkeur voor de producten van Vans onder tieners is toegenomen. Under Armour zal op de toekomstige markt ongetwijfeld lijden als de loyaliteit naar andere bedrijven verschuift.

Under Armour SWOT-analysediagram

Met EdrawMax kunt u de SWOT-analyse eenvoudig visualiseren, zodat studenten en beginners de informatie langer zullen onthouden. Met ingebouwde sjablonen en symbolen kunt u aangepaste SWOT-analysediagrammen maken die eenvoudig via verschillende media kunnen worden gedeeld.

Under Armour SWOT Analysis | EdrawMax Online (1)

Bewerk nu

4. Gratis SWOT-analysediagrammaker

Zoals je in deze SWOT-analysediagramgids hebt gezien, zijn er veel manieren om de SWOT-analyse van een bedrijf te presenteren. U kunt zelfs de traditionele methode op papier gebruiken en deze aan uw team voorleggen. De stakeholders die verantwoordelijk zijn voor het bedrijf zullen echter de voorkeur geven aan een diagram boven een generieke weergave. Om een ​​fantastisch SWOT-plan te maken, moet u EdrawMax gaan gebruiken. Ditgratis SWOT-analysediagrammakerheeft verschillende geweldige functies, zoals:

 • EdrawMax heeft meer dan 20.000 vectorsymbolen waarmee u SWOT- en andere bedrijfsgerelateerde diagrammen kunt maken voor uw persoonlijke en professionele behoeften.
 • In tegenstelling tot Word of Visio geeft deze gratis maker van SWOT-analysediagrammen u toegang tot duizenden sjablonen die uw inspanningen bij het maken van complexe bedrijfs- of verkoopgerelateerde diagrammen vergemakkelijken.
 • Met deze gratis SWOT-analysediagrammaker kunt u de SWOT-analyse in MS Visio-formaat importeren en exporteren, waardoor samenwerking met verschillende teamleden eenvoudiger en betaalbaarder wordt.
 • EdrawMax wordt geleverd met een gratis online versie waarmee u overal ter wereld toegang heeft tot uw bestanden.
 • Deze gratis SWOT-analysediagrammaker kan worden gedownload voor Windows, Linux en macOS.
 • Deze gratis SWOT-analysediagrammaker wordt geleverd met eensjabloon gemeenschapdat beginners inspireert terwijl ze op reis gaan om ingewikkelde diagrammen te maken.

Under Armour SWOT Analysis | EdrawMax Online (2)EdrawMax Online

Maak meer dan 280 soorten diagrammenonline

Altijd en overal toegang tot diagrammen

Alles op het bureaublad + Sjablonengemeenschap

Teammanagement en samenwerking

Persoonlijke cloud- en Dropbox-integratie

PROBEER ONLINE

Under Armour SWOT Analysis | EdrawMax Online (3)EdrawMax-bureaublad

Maak meer dan 280 soorten diagrammen

Ondersteuning voor Windows, Mac, Linux

Volledige toegang tot bronnen en sjablonen

On-premise software voor bedrijven

Gegevensbeveiliging op ondernemingsniveau

5. Belangrijkste aandachtspunten

Under Armour SWOT-analysegaf een mogelijk inzicht in het perspectief van het bedrijf ten aanzien van de mondiale industrie. Het brengt ook de standpunten in kaart die het heeft ten opzichte van zijn tegenstanders. Uit deze SWOT-analyse van Under Armour blijkt dat het bedrijf zich moet verbeteren op het gebied van online zakendoen. Het management kan op tactische wijze een plan opstellen, de voortgang van het bedrijf verder beoordelen en de uitgaven terugdringen via de Under Armour SWOT-analyse. Een uitgebreide SWOT-analyse geeft een compleet beeld van de sterke en zwakke punten van Under Armour als wereldwijd bedrijf. Het beschrijft ook de vooruitzichten en de bedreigingen waarmee het merk in dit concurrentieveld te maken kan krijgen.

Als het gaat om het maken van een SWOT-analyse van elk bedrijf, wordt EdrawMax beschouwd als het beste hulpmiddel op de markt. Van gratis sjablonen tot symbolen, deze gratis SWOT-analysesoftware biedt een heleboel functies die niet alleen beginners helpen, maar ook een zeer professionele omgeving bieden voor experts die aan ingewikkelde diagrammen willen werken. Ga je gang en downloadEdrawMax Onlinevandaag nog om een ​​SWOT-analyse van uw bedrijf te maken.

Referentie

 1. BStrategie-inzichten. 2022.Under Armour SWOT-analyse - BStrategie-inzichten, [online]. Verkrijgbaar bij:https://www.bstrategyinsights.com/under-armour-swot-analysis/(Betreden op 8 augustus 2022).

 2. Davis, A., 2022.Under Armour SWOT-analyse 2022: een gedetailleerd rapport!, [online]. Verkrijgbaar bij:https://swothub.com/under-armour-swot-analysis/(Betreden op 8 augustus 2022).

 3. II. 2022Uitgebreide SWOT-analyse van Under Armour - %currentyear | IIDE, [online]. Verkrijgbaar bij:https://iide.co/case-studies/swot-analyse-of-under-armour/(Betreden op 8 augustus 2022).

 4. populartimelines.com. 2022.Geschiedenis van Under Armour in tijdlijn - Populaire tijdlijnen, [online]. Verkrijgbaar bij:https://populartimelines.com/timeline/Under-Armour(Betreden op 8 augustus 2022).

 5. Team, S., 2022.SWOT-analyse van Under Armour | Sterke en zwakke punten van UA 2021., [online]. Verkrijgbaar bij:https://www.swotanalysistemplate.com/swot-analysis-of-under-armour/(Betreden op 8 augustus 2022).

 6. Zippia.com. 2022.Geschiedenis van Under Armour: oprichting, tijdlijn en mijlpalen, [online]. Verkrijgbaar bij:https://www.zippia.com/under-armour-careers-11999/history/(Betreden op 8 augustus 2022).

Under Armour SWOT-analyse | EdrawMax Online (2024)

FAQs

What is a SWOT analysis for Under Armour? ›

Here is the SWOT analysis for Under Armour

A SWOT analysis is a strategic planning tool used to evaluate the Strengths, Weaknesses, Opportunities, and Threats of a business, project, or individual.

Where can I find a SWOT analysis? ›

Company and Industry Information Resource Guide: Find SWOT Analyses
 • IBISWorld.
 • Business Source Complete Database.
 • eStatement Studies Database.
 • Nexis Uni Database.
 • Standard & Poor's NetAdvantage Database.
 • Value Line Research Center.
 • Help with Using Databases and Finding Articles.
Sep 22, 2023

What are the strengths for under armor? ›

It has leveraged its strengths in customization options, marketing and advertising, global distribution, advanced manufacturing capabilities, product innovation, strong management team, broad product portfolio, brand loyalty, sponsorship of major events, and technological expertise to achieve success and establish a ...

What are 3 examples of strengths in SWOT analysis? ›

Example SWOT analysis
 • Strengths - Excellent sales staff with strong knowledge of existing products - Good relationship with customers - Good internal communications - High traffic location - Successful marketing strategies - Reputation for innovation.
 • Weaknesses - Currently struggling to meet deadlines - too much work? -
Dec 8, 2022

What is a SWOT analysis example? ›

Examples include competitors, prices of raw materials, and customer shopping trends. A SWOT analysis organizes your top strengths, weaknesses, opportunities, and threats into an organized list and is usually presented in a simple two-by-two grid.

What is the SWOT analysis list? ›

What Is a SWOT Analysis? SWOT stands for Strengths, Weaknesses, Opportunities, and Threats, and so a SWOT analysis is a technique for assessing these four aspects of your business. SWOT Analysis is a tool that can help you to analyze what your company does best now, and to devise a successful strategy for the future.

Which companies have a SWOT analysis? ›

The following are some top companies' SWOT analyses:
 • Amazon SWOT Analysis and Company Analysis.
 • Apple SWOT Analysis and Company Analysis.
 • Dell SWOT Analysis and Company Analysis.
 • Google SWOT Analysis and Company Analysis.
 • Microsoft SWOT Analysis and Company Analysis.

What are website SWOT analysis threats? ›

External Threats of a Website SWOT Analysis

Regulations or technical issues can potentially pose a threat. External threats to a website include the following: Competitors stealing features or ideas. The arrival of new competitors.

What are 5 examples of weakness in SWOT analysis? ›

Inadequate supply chain. Lack of capital. Inefficient systems, tools, processes. Poor customer experience, service, reviews.

Is there a SWOT analysis template in Word? ›

Use this simple SWOT analysis template to lay out and present your analysis horizontally in Microsoft Word. This template is completely customizable and includes ample space for you to display the strengths, weaknesses, opportunities, and threats that you find during your SWOT research.

What are Under Armour weaknesses? ›

Limited International Presence: Under Armour has a limited presence in international markets compared to its competitors, which limits its growth potential and exposes it to currency fluctuations and other risks.

What is Under Armour's strategy? ›

Price. Complementing its exceptional product line, Under Armour's pricing strategy strikes a delicate balance between value and quality. Positioned as a premium brand, Under Armour's pricing reflects the cutting-edge technologies and superior craftsmanship that go into its products.

What is Under Armour's competitive advantage? ›

UA's innovation in the materials it uses helps it avoid the disadvantage of buying the same materials at a lower volume and higher cost than its competitors. The company has been able to establish its brand through endorsem*nt deals and stave off the threat of substitute products.

What is SWOT analysis for a fashion brand? ›

Swot Analysis is a tool used by business managers to set the best strategy for the business. Swot stands for Strengths, Weaknesses, opportunities, and threats. So, the four components of SWOT analysis are further divided into two; Internal and external.

What is a SWOT analysis and how is it used in athletic administration? ›

It is a method of assessing the current situation and future potential of a sports organization or program by examining its internal and external environment. Strengths and weaknesses are the internal factors that are within your control, such as your resources, skills, reputation, and culture.

What is a SWOT analysis for a sports team? ›

Analyzing the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of your sports team can give you a competitive edge. With the Sports Team SWOT Analysis Template, you can: Identify the team's strengths, such as exceptional player skills or strong teamwork, to leverage them for success.

What are 4 examples of threats in SWOT analysis? ›

Examples of threats
 • Competition. A competitor is the most common type of business threat. ...
 • Costs. Changing in supply costs or market prices may be a threat to your company. ...
 • Customers. ...
 • Financial situations. ...
 • Quality. ...
 • Regulations. ...
 • Supply. ...
 • Weather and natural disasters.
Jan 10, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6428

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.